Kdo je kdo v Sons of Liberty : nejdelší článek k výročí deseti let srazů naší gildy!

Zdravíčko čuníci,

Tak jsem se rozhodl, že napíšu něco o současném i minulém personálu naší gildy <Sons of Liberty> protože náš kolektiv tvoří spousta skvělých lidi, a byla by škoda, kdyby nikdo nepopsal jejich úžasné charaktery.

Tak jsem našel tento článek po osmi letech, a budu k původním starým informacím doplňovat ty aktuální (červeně), to bude zábavné, těšíte se? Původní komentáře jsou napsány mezi březnem a červencem 2010, cokoliv napsané červeně se datuje do března 2018.Jo a ty fotky jsou starý minimálně 8 let, bo jsou všechny z rajčete, a né nebudu je měnit ani mazat, takže mi ani nezkoušejte kvůli tomu psát.

Pokud toto NEBUDE nejdelší topic v historii MaM tak sním Adamův klobouk, Huga, cokoliv co uvaří Pijer, Morčiace kúsky uvedené na slovenském jídelním lístku, a nezbednou klobásu z Václaváku, která určitě chutná jako proslulé uzenky pana Kolíka A.S. P. (kdo nečetl Zeměplochu, nepochopí) noo tááákže…

Pijer se naučil v Ikei vařit, takže ho škrtám z challenge seznamu, kde teda zbyl Hugo, Adamův klobouk a ty ostatní dobroty. Still no-go.

Nejužší vedeni plus otci zakladatelé

1. Guildmaster- Papin/Verča
Můj vrozeny egocentrismus mi nedovoluje jinak, než sám sebe zařadit na první místo. Tuto gildu jsem založil před třemi lety a šéfuji jí do dnešních časů. Jsem tvůrcem gildovni etiky (chovej se tak, aby tě všechny ostatní gildy nenáviděly, a tys je za to mohl milovat) Veškeré další informace ať doplní někdo kompetentní, nemyslím si, že jsem hotov k tomu sám sebe nějak hodnotit nebo popisovat. Moje zájmy a koníčky si najdete v adresáři, až si nějaký zase založím.

Adresářem myšlen ten na fóru MaM, ale psát nyní cokoliv o sobě, když si můžete přečíst dalších 300 článků, co jsou zde k vidění, by bylo pošetilé házení hrachu na zeď. Baví mě tahle gilda, poezie, próza, překlady, a tohle mě jistě taky bude bavit (a i Vás, jinak uvidíte!)

2. Zástupce guildmastera- Visas/Pijer
Pijera znám osm let, poznali jsme se v gymnaziálních lavicích, a chci říct, že ho považuju za jednoho ze svých úplně nejbližších přátel. Každý kdo ho zná, tak ví, že je to rozený hospodský bavič, rozšafně trousící rozličné anekdoty a požitkářsky potahující z nerozlučného cíga. Jeho hlášky dycky bořily guild chat a nutily ostatní cleny gildy až k slzám a poničené bránici od smíchu, jeho mág byl větším postrachem než jeho červený pleteny svetr, a to je co říct, škoda že v poslední době už moc nehraje. Btw Pijer je výborný kuchař. Jen nesmí vařit u mě doma.

Pijer je pořád jedním z mých nejbližších přátel, přestože i za ty roky jsme měli temné období, kdy dělal mrtvého brouka Pytlíka. Ale hned potom u mě zase na půlroku bydlel, a to byla panečku prdel! – Pijere, co chceš koupit?  Vezmi mi Božkov a kolu, my kluci ze Žižkova jsme na bídu zvyklí! Jinak Pijer je proud daddy a Pijer Junior nám jednou bude nosit pivo, už se těším!  

3.Zavulon/ Kubík
Kubika jsem potkal před šesti lety na Maltě, a hned jsme si padli do oka. Na nějakou dobu jsme na sebe ztratili kontakty, ale když jsme víceméně díky náhodě obnovili spojeni, dotáhl jsem ho do Wowka před třemi lety a společně jsme založili naší první gildu, předchůdkyni SoL – Alcohol Tobacco Group. Kubik si založil aliančního warlocka Zavulona, se kterým drtil Orgrimmar a za časů TBC byl považován za jednoho z nejlepších warlocků vůbec a myslím, že vyhrál i anketu o nejslušnějšího hráče. Zý skončil s příchodem Wotlk, každopádně se nadále účastní všemožných sol srazů a pomáhá mi s jejich organizací.

S Kubíkem se dál poměrně často vídáme, z toulek po světě se vrátil zpět na rodnou hroudu, a pokud může, rád dojede na sraz pozdravit staré harcovníky, poptat se na novinky, a na vše účastně zadeklamovat: „to je kráááásnýýýý“ Patří k nejvíce privilegované skupině „naše děti“ – takhle říkají moje rodiče konkrétní partě kamarádů, co už roky jezdí na Jizerky. (Kuba uprostřed, nalevo Pijer, napravo ElDiablo)

4.Prekel
Sám sebe s oblibou tituluje jako mladší bráška Zýho, přestože je starší. Poznal jsem ho na Maltě stejně jako Zýho, a také se mi podařilo ho dotáhnout na wow. V první fázi hraní byla naše gilda čistě alianční, a Prekelův bugerský WF šaman se skvěle uplatnil, jenže později pozvolna většina přešla na hordu, a Prekelův jediný další smysl hry byl v tom se lognout a opakovaně zabíjet vlastního guildmastera, který chodil v clothech. Nezapomenu na to, jak mě s tim WF rozmetal i ve formě vlka, bez použití jediné schopnosti… zlaté zabugované TBC. Prekel, dřív hojný účastník sol srazů, se nyní od novodobých masových akcí ostentativně distancuje, jelikož jak on sám prohlašuje, ze SoL už nikoho nezná.

Na srazy přestal chodit už dávno, naposledy jsem ho viděl před půlrokem. Nemyslím si, že se na tom cokoliv změní.

5.Nemesisi/Arty
Arty alias Kouďák, alt. Džordž, je další z nejužšího vedeni gildy a současně mých přátel. Je fakt, že Arty nikdy wowko na EQ pořádně moc nehrál, každopádně srazy vymetá stejně poctivě, jako zmalovaná šestnáctka diskotéky, takze mu právem patří místo ve vedení cele gildy. Jeho postava byl mág Nemesisi, equip jsem mu sháněl já, expil jsem mu to taky já, talenty měl ode mě, a odehrál za to asi 5 bgček, pak za to drtil střídavě Zý a Gotre.

Artyho už tolik nevídám, dřív jsme byli studenti, nyní už jsme pracanti, toho času není tolik, ale v kontaktu jsme, na sraz doufám dorazí, a vždycky ho moc rád uvidím. Ve hře jsem s ním mnoho času nikdy netrávil, ale mimo ní jsme toho spolu zažili spoustu a jsou to moc hezké vzpomínky.

6. Enwar/Inquisidor/Adam
Adámek se dlouho bránil proti mým svodům, lákáním a vábením do universa WoW, nechtělo se mu opouštět legračně hranatý svět Counterstriku. Jenže nakonec jsme ho k nám dostali, nejdříve na Silvermoon, pak i na MaM, kde to dokonce dotáhl do role Game mastera, který si jako jediný gm v historii natahoval budíka na 4 ráno, aby mohl chytat nezbedné bugery. Největší sranda byla, když Adam omylem smazal všem hráčům globálně schopnost nosit kroužkové a plátové brnění, načež jeho obličej nabyl barvy popelavé šedi, a hned psal Apemu a nabízel mu funkci k dispozici. Ape však byl milostiv, a tak Adam skončil až s Wotlkem, které mu znechutilo hru. Srazu se účastní, těch velkých dycky, těch malých téměř nikdy, bo je to nezbedný podpantoflák, tak a máš to Adame, někdo to říct musel a to, že jsem to byl já, beru za takovou třešničku na dortu (plném nezbedných pantofli).

Je nutno zmínit, že Adam už není podpantofel. Zároveň statisticky ho znám nejdéle ze všech lidí na tomto seznamu. Stále jsme v kontaktu, když napíšu, že je sraz, přijde ve svém typickém Indiana Jones klobouku. Většinou rovnou z nějakého rýžoviště zlata. Nezměnil se za všechny ty roky, což nelze říct apriori o každém. Byl a stále je to skvělý kamarád.

7. Sheesha/Bláža
Bláža je stejně jako Pijer bývalý spolužák z let gymnaziálních. Věčně rozesmátý optimista, kterému nikdy nic náladu nepokazí. Klenot každého kolektivu, do kterého přijde. Wowko sice hrál sporadicky, ale byl u toho, když jsme zakládali naší gildu, a dlouhou dobu byl jediný gildovni JWC. Bláža už dávno nehraje, avšak na solácké opilecké dýchánky je jeho účast pokládaná za samozřejmou.

Blážova účast na srazech nejen že již dávno není samozřejmá, ale naopak je poměrně vzácná poslední roky. Občas s ním hraju Starcrafta, ale moc často se nevídáme – tak třikrát ročně.  Doufám, že jubilejní sraz bude jednou z těchto příležitostí, jelikož vidět ho je stále velice milé.

8. Cerberos/Burito
Burito je další velice blízký přítel a také člověk, který me přivedl do WoW. Podobně jako Adam, i já jsem se zdráhal, a nechtěl jsem začínat další RPGčko. Jenže jsem byl úspěšně rozdrcen silou jeho neoblomných argumentu typu „Pape zkus to“ popřípadě „Je to fakt prdel“ Ne tak dobře no, sami uznáte, že me moc přemlouvat nemusel, zvláště když se k nám připojil ještě Pijerek, a my tři společně, jako staří harcovnici z českolipské alma mater jsme započali jednu ze začátku nevinnou kapitolku, která vyústila až v obří hegemon jménem Sons of Liberty.

Burito, podobně jako Pijer, byl a zůstal mým blízkým přítelem. Vídáme se relativně často, pouto se nezpřetrhalo, a za to jsem velice rád. Občas něco spolu zahrajeme. Jo a Burito už není svobodný muž, nýbrž je šťastně ženat s Němkou Katarínou.

Toto jsou všichni, kdo se přímo podíleli na založení gildy SoL. Hned v těsném závěsu budou následovat nejvýraznější postavy cele gildy, ať už stále hrající, nebo na odpočinku, dále pak aktivní členové gildy.

9. Gotrek
Brněnský svéráz, muž mnoha zájmů a koníčků, skvělej kamarád a člověk, co vyexpil snad všechny classy, a v okamžiku kdy na jednu svoji postavu získal aspoň trochu slušnej equip, přestala ho bavit. Gotreho jsme nabrali na sklonku roku 2007 a svou obětavou a nezištnou prací pro celou gildu se brzy vyšvihl na Oficíra. O rok později přešel na Anathemu, kde založil vlastní odnož Sol, do které shromáždil 80 procent tehdejšího GM týmu.

Gotrek je víceméně pravidelným účastníkem srazů, jejichž úroveň se s jeho účastí často pozvedává až do výšin zcela netušených. Je to také člověk co me naučil pit pivo z tupláka a par bezva triku o vodnici, inspiroval me k napsání mého prvního románu a stejně jako já je velkým milovníkem Karla Kryla.

Gotrek sice na pražské srazy jezdit přestal, ale když já jel do Brna, vždy mě u sebe ubytoval a postaral se o mě. Minulý rok si po delší odmlce ode mne půjčil peníze, a od té doby nekomunikuje nikde. Prachy vem čert, ale tohle mě na něj mrzí. Rád bych, aby byl na srazu, ale nemyslím si, že je to reálné. Můj tip je, že po deseti letech spálil mosty a takto to i zůstane. Je mi to fakt líto, měl jsem ho rád.

10. Morče
I ty čtveráku! I ty nezbedo! Tyhle glosy a myriádu dalších věcí zavedl do naší gildy zatvrzelý anti slovák, rozchechtaný měšec plný skvělých historek a rozšafný žoviální bavič Morče.

Morče jsme nabrali tuším na konci roku 2008 tenkrát ještě na přímluvu nikoho jiného než samotného Aweho, a díky svému naprosto originálnímu humoru se brzo vyšvihl do popředí popularity v gildě. Zvláště zdařilá jsou jeho přirovnání, například „Tento raid ma stejnou šanci na přežití jako slovenská ekonomika“ Morče totiž Slovensku stále nezapomenul jejich jidášskou úlohu při druhé světové válce, tudíž všemi Slováky kolektivně opovrhuje, výjimku tvoří Aďka, Raspo a Rojko, i když vztah Morčete a Rojka je něco, co by vydalo na celý nový román.

Morče to jel v opačném gardu. Dlouho dělal, že přestal existovat, a za poslední rok zase začal komunikovat, občas si napíšeme pár milých řádků. Moc bych stál o jeho účast na srazu, ale bojím se, že jeho proměna nedosáhla ještě tohoto stupně evoluce, a že v tomto ohledu zvolí opět strategii „mrtvé morče“ Věřím tomu, že současná vládní krize na Slovensku mu působí zlomyslnou radost.

11.Rojko
Jedna z nejvýraznějších postav celé gildy, která ji opustila víckrát, než já měl za život teplých večeří. Skvělej kamarád, ale také nenapravitelný hromaditel veškerých itemů, co mají název napsán fialovou barvou. Pokud Rojko něco chce, a nedostane to, zuří a nadává všem okolo sebe šťavnatými slovenskými invektivy Z jeho hlásek už se stal kult, který zaměstnává několik akolytů, jenž se snaží napodobovat mistra v jeho peprných a plamenných projevech stylu „ Ty kokso já to jebem, možem ojebat takovú gildu plnú retardovaných kokotov, ktorí až dopiče na popáté dají posratého krpatého bossa a když konečně padne ta zajebaná fista, dostane ji nějaký drbnutý bazmeg co si po čas celého raidu honil jeho tlstý kokot a nerobil henté dmg, a já ako sprostý kar sa tu snažím a dostanem hovno. Papin ty fas krpatý počkaj až ta stretnem ti ujebem prúdušnicu!“ Samozřejmě Rojko v reálu je přesným opozitem Rojka ve hře. Milý vstřícný hoch jemných mravů a způsobů, jenž by mouše neublížil.
Jinak Rojka jsem poznal tak, že jsme se asi dva měsíce vzájemně uráželi na worldu, a následně dojel na únorový sraz do Brna 2008, a tam jsme ho nalili. Teda nalili do gildy, páč Rojko je nezbedný skoro abstinent a jediný člen gildy, kterému to tolerujeme.

Rojko je jednoznačně můj nejlepší slovenský kamarád, a za ty roky se náš vztah ještě upevnil. Každý rok jezdím několikrát za ním, on za mnou, byl teď i na Jizerkách. Občas jsme ještě spolu hráli WoW na oficu, ale nejvíc společných zážitků máme právě z našich vzájemných návštěv, které se konají v pravidelných intervalech. To by člověk neřek, co může vzniknout z původního vzájemného hejtování na worldu. Koneckonců, naleznete o tom na tomto webu spoustu článků.


12. Myrdin
Kanec mu přezdívá „Pan Achichment“ jelikož Myrdin má na celém realmu nejvíc Achievment pointů, když nepočítám moji herní postavu. I když teď už ho možná předběhl Garfik. Člověk, co ví o wow první poslední, pravděpodobně i to, co měl druhý pomocný grafik pro oblast východního Kalimdoru včera k večeři. Myrdin se účastní všech možných srazů, ač to má docela z ruky, a je velmi tichy a nekonfliktní, presto vždycky pomůže a poradí.

Myrda je držák. Sice toho stále moc nenamluví, ale o dění v gildě se zajímá, na srazy jezdí, stále vstřícný a ochotný čuník, a takových není nikdy dost.

13. Kanec
Jedna z největších celebrit celého serveru, ma spoustu příznivců v kategorii rektální alpinismus a ještě více lidi, kteří mu naopak nemohou přijít na jméno. Chat moderátor a nenapravitelný vtipálek, který si dělá srandu zvláště z pana Lva Salonů. Vždycky, když přijde do hry, tak na world zahlásí „čus paka a nemehla“ Podle Kance je každý kluk pako, a každá holka pipina. Kanec hraje už vice než dva roky za balance druida, a jakmile je spatřen hráči opoziční frakce v bg, tak všichni všeho nechají a jdou mu po krku, což Kanec často nelibě nese. Kanec sice jezdí na srazy, ale musím ho prasknout, že kolikrát slíbil účast, a pak se na nás nezbedně vykvajzl, zasuplujíc to nějakou lacinou výmluvou, takze doufám, že příště už konečně dorazí Ps: Jeho nejlepší kamarád se jmenuje Mario Homola.

Kanec na nás roky sral, ale ty poslední mu někdo vstoupil do svědomí (Lev Salónů, že by?) a začal zase pravidelněji jezdit, což je super, protože s Kancem nepřestala být zábava. Koník Barča, pan Pavouk, nezbedné štrúdlíky… jen když tohle píšu a vybavím si konkrétní příhody s ním, tak se zase musím smát. Je dobrej. Doufám, že teď přijede. Minimálně to slíbil, a ač to dřív nic neznamenalo, v posledních letech jeho slovo opět začíná sbírat důvěru.

14. Raistlin/Raspo
Raspa jsem poznal víceméně náhodou, když mela sraz jeho gilda ve Skanzenu a zrovna tam bylo i pár Soláků. Na konci TBC jsme ho vzali do gildy, (za což dostával čočku od bývalé gildy Exorcist a byl ocejchován jako proradný zrádce) a musím říct, že Raspo je momentálně jeden z pilířů celé gildy, člověk vtipný, obětavý ochotný a přátelský, pravidelný účastník srazů, milovník nezbedných šneků s dvojitou tatarkou a trojitou vodkou. A jeden ze skutečně mála Slováku, kterému i Morče dokázal přijít na chuť, což je myslím ta největší pochvala, kterou mu můžu udělit.

Na pražské srazy přestal jezdit úplně, poté co se pohádal s Vránou a rozešel s Terkou. Vídám ho občas, když jsem na Slovensku, a je s ním sranda, to zase jo. Nedávno chtěl, abych zcenzuroval jeho vlastní slova o tom, že mu bookworm females posílají nudes za knížky, že prý si to určitě přečtou a proklejí ho. Doteď nevím, jestli byl více naivní nebo paranoidní, každopádně já nikdy nic necenzuruji. Pokud nechceš v článku zůstat, zamkni klíčem svoje ústa.

15. Vrána
S Vranou jsem se poznal tak, že jsem zabanoval Rediga, on napsal, že nezvládám svoji funkci a spoustu canců okolo, a chytl ban taky, aneb jsem despotická svině a uvědomuju si to. Každopádně později jsem mu ban změnil na časový, a stejně jako Raspa jsem ho ten den potkal ve Skanzenu, a dobře jsme pokecali. Netrvalo dlouho, a Vrána si založil horďáckého mága a šel do Sol. V současné době bych ho prohlásil za jeden z pilířů gildy, ačkoliv pořád se ještě nevzdal hraní za alianci, a za super člověka co ví vždycky pomoct a poradit, a kterého vídám alespoň jednou týdně ve Skanzenu stejně jako Proxyho, a spolu tvoříme jakýsi (jak jinak než nezbedný) triumvirát.

Vrána a Raspo jsou hned za sebou. Hm. Kdysi nerozlučná dvojka, nyní si nemohou přijít na jméno. Vrána byl skvělý parťák po několik let, potom se ale nepochopitelně od nás distancoval a komunikuje velice sporadicky, pokud vůbec. Na srazy roky nejezdí, prý se necítí být více členem gildy. Doteď jsem toto jeho dobrovolné vyčlenění nepochopil a moc mně to mrzí. Jeden z lidí, u kterých bych si přál, aby z dění v gildě i v mém životě neodcházeli, ale držet za nožičku jej nebudu…

16. Proxy
Proxy mel podobně bědný osud jako Vrána, díky mně vyfasoval permaban od Apeho, a následně jsem ho úplně náhodně potkal ve Skanzenu na Karlosově akci a nějak jsme se zakecali, a on že hrál na EQ, ale už nehraje, páč jeden (doplň pestrou plejádu pejorativního výraziva) jménem Verča ho provokoval a on pak napsal (další plejáda pejorativního výraziva) a Ape ho zabanoval, načež ten, co za to mohl je vážně (multi plejáda až politováníhodně hrubého výraziva) a kdyby ho někde potkal, tak by ho nakopal do prdele.
Samozřejmě já jsem na něj hodil zářivý úsměv a řikám… No, víš, já bych Ti měl něco říct… A blahosklonně jsem mu sdělil, s kým že má milý Proxy tu čest, no, a jak by řekl Morče, tak Proxy na me čučel jako Slováci na výsledek druhé světové války. Každopádně jak jsem nastínil výše, tak s Proxym vymetáme taky Skanzeny co chvíli a stejně jako Vrána, i on je člověk se srdcem na správném místě, a vždy ochotný nabídnout pomocnou ruku, čehož si na něm velmi vážím.

Proxouš je stále super kolík, se kterým jsem byl mimo jiné v Londýně na zápase Sparta – Chelsea v roce 2013. Ač momentálně již delší dobu nepražák, vídáme se dál, jsme v kontaktu, na srazu bude, a za to jsem moc rád. Ještě raději bych ho vídal častěji, tak uvidíme, jak se zadaří.

17. Garfield
Člověk podobných encyklopedických znalostí jako Myrdin, co ví o wowku víc než jeho vývojáři, zvláště co se týče oblasti kde co obejit, ochcat a ojebat. Častokrát i mně samotného překvapí, čím vším Garf disponuje a kde to sebral, každopádně Garfik dělá pomocníka v sekci bugy, a myslím si, že je to člověk na správném místě. Co se týče Garfa a srazu, tak poslední Sol sraz byl jeho prvním, ale věřím, že od nynějška bude pravidelným participantem. Také je to sběratel zabijáckých hlášek, glos, a výlevů jednoho nejmenovaného GM co má rad vlaky a ledvinky.

Uhlazený gentleman jemných mravů, Garfík nám zachoval přízeň a je to jeden z pilířů současné gildy.  Jezdí na srazy do Prahy i Brna, na Solvestry, cokoliv po něm potřebuji (nahodit pojistky třeba) vždy rychle a ochotně vyřeší. Je na něj spoleh. Zrovna u něj věřím tomu, že až bude Sol sraz v roce 2046, on přijede jako první. Anebo ho klidně zorganizuje, pokud do té doby zaklepu papučema.

18. Darkmedvidek
Momentálně v neaktivitě, ale co jsem slyšel, tak se má vrátit. Méďa byl jediný a nejlepší pve klacík, kterého jsme měli. Člověk co organizoval raidy, člověk co mel dostatečně trpělivosti k tomu, aby sháněl neposedné čuníky z worldu, a člověk, co naopak nemel problém je ukázkovým způsobem ojebat o loot a ještě se jim vysmát za jejich naivitu, prostě Solák každým coulem, akorát ta účast na srazech pokulhává, když nebereme v potaz ty oficiální, ale věřím, že Méďa půjde do sebe a na dalším srazu bude se stejnou jistotou, jako vedl bandu těch random world – picked hňupů a pak je oloupil, jak zákon káže.

Méďu vídám mnohem méně, než bych si přál, protože se z něj stal člen úspěšné kapely na plný úvazek. Jeden z mála lidí, se kterým si mohu fundovaně popovídat o poezii nebo písničkách. Přesto, že je to slavný čuník, a vilné teenky mu padají k nohám, zůstal sám sebou, a za to má můj obdiv.

19. Terror
Další z lidí, u kterých mi trvalo drahnou dobu, než jsem jim přisel na chuť, jelikož dříve jsem ho měl rad jako Morče slovenskou kinematografii (nedejte se zmást, že by Morče měl nějakou obzvláštní averzi vůči slovenské filmové tvorbě, on prostě jen nemá rad COKOLIV, co pochází z této země) Každopádně od začátku wotlku jsem jeho a jeho kamaráda Musila nabral do Sol z rozpadající se gildy retardovaného Kierina- Militia Decus. Teror se taky účastnil podzimního srazu gildy, a musím říct, že je to dobrej klacík a doufám, že se ještě uvidíme.

Terora jsem bohužel, po jednom srazu na kterém byl, již více neviděl. Je to škoda, nakonec se ukázalo, že byl sympaťák.

20. Musil
Musil revolučním způsobem změnil život spoustě hráčů Equilibria. Většinou tak, že je nalákal na falešný invite do gildy nebo aréna týmu (za goldy) nebo „vydražil“ item z bosse, vzal si peníze ode všech zúčastněných, a následně i item. Musilovy morální zábrany jsou stejně nicotné, jako role Slovenska v Evropské Unii (jak by promptně doplnil Morče) což mu dovoluje okrádat naivní a důvěřivé hlupáky ve velkém. Každopádně občas neví, kde má hranice, a rozlítí vyšší instance. (Třeba mně) Musil a Teror jsou taky hráči, co měli už několikrát bany za vše možné. Pár dokonce ode mě.

Musil je stále legenda. Jeho ojebávání mohl konkurovat maximálně Raul. V reálu poměrně tichý introvert, na Facebooku ho mám, ale v kontaktu nejsme, pokud ještě někdy přijede na nějaký sraz, překvapí tím myslím úplně všechny.

21. Eledriel
Bez debaty nejlepší restodruid Equilibria. Můžete mít PvE equip, 16k hp, proti vám 4 hráči s full pvp sety a doplňky a neumřete. Ne, pokud za vámi stoji Ele a s ledovým klidem rozhazuje svoje léčebné spelly. Ele je taky stálice srazů, ač to nemá zrovna blízko, a za což jsme hrozně rádi, páč s tim klukem je děsná prdel, akorát občas když se naleje tak chytne rapla, a v takovém případě neradno ho drážditi.

Ele nám zachoval přízeň, a když může, vždy přijede do Prahy nebo přijde do Brna, kde nyní bydlí. Z dačického triumvirátu El, Sed, Lubi je jediným, kdo na srazy stále aktivně dojíždí a o gildu se zajímá. Díky, Ele!

22. Lubiqus
Ano ano, i náš fórum admin byl dříve nedílnou součástí naší protekční gildy. Začátky našich vztahů taky nebyly růžové, Lubi začínal v Mythbusters, se kterými jsme se zprvu neměli vůbec rádi, teď jsou něco jako naše sesterská gilda. Po odchodu MB na AN se Lubi, El a Sed připojili k Sol a sám Lubi je autorem a projektantem našeho bývalého GH, který byl fakt luxusní, jo a díky tomuhle člověku mam taky současnou prací, takže big thanks!

Lubi se rozešel se Sabinou, přestěhoval do Dačic, deaktivoval Facebook a více jsem o něm neslyšel. Škoda, v Coca Cole jsem byl 6 let, a dostal se tam hlavně díky němu. Byl to takovej svéráz, ale rád bych ho ještě někdy viděl… on to tak nejspíš necítí.

23. Sed
Legendární bořič mýtů a kalič, Sed působil na EQ jako GM Iwant, to jak skončil a historku o Sed Touchi už zná snad každý. Seda jsem dlouho nevidel, snad na nás nezanevřel a ještě se někde ukáže.

Sed se objevil na jednom z předešlých brněnských srazů, ale o žádné pravidelnosti se bohužel mluvit nedá, u něj se frekvence prodloužila na jednu účast za čtyři roky, ale jak se říká – lepší něco než nic. Je to pořád dobrej kořen.

24. Riped/Sabina
Lubiho přítelkyně a snad nejlepší roguna, co jsem poznal. Můj vztah s ní na začátku byl dost podobný jako s Lubim, nemohli jsme jeden druhého vystát, řekl bych, že teď už je to snad o něco lepší. Sabča chodí na srazy společně s Lubim, takže většinou to vychází že na každým druhým je uvidíme.

Sabča stále chodí na srazy, ale už bez Lubiho. Dokonce poměrně pravidelně. Myslím, že během let se naše vzájemné vztahy dramaticky zlepšily, i když po posledním srazu mě sjela za… už si ani nepamatuju za co. Holt člověk se nikdy nezavděčí všem.

25. Niky/Saphirka
Skvělá holčina a přítelkyně Proxyho. Dlouhou dobu vedla MaM rádio, ze kterého dokázala udělat zajímavé a zábavné prostředí, navzdory různým pochybným živlům, které rádio okupovaly (Averil a pak ještě také Averil po jejím comebacku) Hrozne milá a sympatická slečna, která umí vyslechnout a pomoci.

Saphiru jsem viděl za těch osm let přesně jednou, a to tak tři čtyři roky zpátky, když přijela do Prahy na vodnici s Pardusem. Myslím, že po rozchodu s Proxym (vztahy jsou dočasné, říkám to pořád) už chybí nějaké zásadní pojítko pro ní, proč by dál na tyto srazy měla jezdit. Ale to je jen má domněnka.

26. Jansen/ Ewae
Člověk, kterého známe už od Silvermoonu, takze s námi je nějaký ten patek, dá se říct. Tichý, inteligentní, ochotný, už snad hecnul osmnáctku, takze jako správný Solák si s námi může dat do sosáku a nemusí půllitr schovávat za stůl.

Studuje fyziku na nějaké prestižní akademii v zahraničí, ale když zrovna může, tak rád přijede a zúčastní se, což je super. Hrozně chytrej člověk.

27. Drek
Velice schopný frost mág, po odchodu Nota a delší neaktivitě Pejtrika asi nejlepší frost mág vůbec, (Rojko by řekl, že ON je nejlepší frost mág, když si da frost talenty, ale neposlouchejte ho) Drek je slušnej kluk, skromnej, a jeden z mala lidi co mi na icq píšou i když nic nepotřebují, z čehož bývám zmatený.

Drek už mi nepíše na ICQ, anžto jím nedisponuji. Nikdy jsem ho neviděl, a asi k tomu už ani nedojde.

28. Jupe
Rojkův bratranec, který je v gildě jen proto, že je Rojkův bratranec, a mít Rojka a jednou Skororojka, to se vyplatí. Každopádně Jupe není cholerik, ale spis flegmatik, a jeho starší bratranec Rojko ho často plísní, kritizuje, a vyhrožuje, že mu zlomí průdušnici. Až vyrostu, chci byt Rojkovým bratrancem, páč to je práce na plny úvazek. Je to taky jediný troll (myslím tu rasu) v gildě, kterého toleruju.

Rojkův bratranec s námi hrál jen chvíli, a potom jsem o něm nikdy více neslyšel.

29. Pejtrik
Za TBC druhy nejlepší mág na celém serveru, pak přestal hrát, pak zase začal, pak dostal ban od Parduse, prý za to, že se nesmál jeho vtipům. Člověk, co na srazech pije kofolu a nikdy ho nepoznám, i když sem ho viděl už asi třikrát, ale jinak v pohodě kořen.

Určitě bych ho po těch osmi letech zase nepoznal. Nejsme v kontaktu, ale nemám mu to za zlé. Pro spoustu lidí byla gilda gildou jen ve hře, a když jsme ukončili naše působení v ní, vazby se zpřetrhaly.

30. Clean
Pejtrův bratranec a snad jediný resto shaman, který to myslí vážně. Když jsme ještě chodili Naxxramas, byl Clean velkou oporou, páč healovat davy lidi, proti kterým postupují davy příšer, protože na ně dal Kanec OPET Typhoon, je docela kumšt.

Vím o něm ještě méně než o Pejtrikovi. Ani nevím, jestli jsem ho osobně někdy alespoň viděl.

31. Engano/Shadya
Nejlepší gildovni deathknecht, a teď už asi i warlock. Člověk je to tichý, povahy klidné, ale jakmile ho někdo rozjebe v arénách přes textury nebo podobnou nezbednost, tak si taky jadrně zanadává. Jinak dodavatel těch nejluxusnějších doutníků, co jsem poznal

Ty doutníky byly super! Podobně jako Pejtro – skončila hra, skončil Engano.

32. Ryuzaky
Další z generace frost mágů, kteří to fakt umí. Ryu mel super mága, jenže si otevřel nezbedný moto klub a jeden z jeho zákazníků jménem Apendix ho příkazem .ban account přivedl na buben. Ryu se ale nevzdal, a snad do dvou týdnů naequipoval nového mága, který je snad ještě lepší než ten předešlý… Blázen prostě. Bratr nepopulárního Chichiho.

Mám ho na Facebooku. Myslím, že žije v Anglii. Asi jsme se nikdy neviděli a nemyslím si, že k tomu někdy dojde.

33. Cradle
Jeden z nejdéle hrajících lidí na projektu, když já začínal s mágem, on už mel warlocka a hraje ho pořád a docela obstojně. Účastník asi dvou srazů, což hodnotím kladně, vzhledem k tomu, že to nemá zrovna nejblíž. Asi me nemá moc rad, pac všechny věci na warlocka jsem mu svého casu vyžral a pak za něj přestal hrát.

Cradle byl na pár srazech, ale potom jsme přestali hrát, a on přestal jezdit. Byl fajn, doufám, že se má dobře.

34. Muf
Cradleho kámoš a na TBC hodně dobrý healovací paladin. Jenže ho smazal a teď se vrátil za roguna, kterého pořád expí.

Hele nevím o něm nic. Ale vůbec nic. A takových teď bude víc. Ale aspoň byl na tom jednom srazu, to bylo bezva.

35. Gy/Aphro
Jeden ze skupinky valmezáků, člověk, co ma neustále loglé dva accounty a s jedním je buď afk v bg, nebo afk v dungu, do g chatu občas vypustí hlášku, po který se směju ještě další den. A pořád mi tvrdí, že ta píčovina, ze které je stádovitá hláška „začíná noc“ je dobrej film, a že bych se na něj měl podívat.

Ten film jsem stále neviděl. Neviděl jsem od té doby ani Gyho. Nečekám, že se jedna či druhá věc někdy změní.

36. Aperion
Podobně jako Garfield, i Aperion je chodící encyklopedie způsobů, jak něco vošmelit. Doufám, že nás zase poctí návštěvou na sraze, jo a jinak Pijer o něm říká, že vypadá jako zpěvák ze skupiny Scooter, nevím či je to směřováno jako pochvala nebo pohana, to ať rozhodnou jiní.

Tohle byl taky dobrej kluk, kde pak jen je mu konec?

37. Wajcik
Velice schopný discopriest, i když ve hře už moc nebývá. Jeden ze skutečně mala lidi, kterého jsem ještě nevidel naživo, takže o něm toho ani nemůžu moc napsat.

Další z lidí, kteří byli ještě v roce 2010 herně velice činní, ale v dnešní době o nich vím prd a vořech.

Tímto jsme zhruba uzavřeli plus mínus výčet aktivních hráčů, přichází řada na ty neaktivní, kteří skončili buď dobrovolně nebo uhm… nedobrovolně.

38. Suchar
Suchar je skilla, takze tu musí byt na prvním místě. Super war, bezva kluk, plusové body za pruzení Corrista, sice už nehraje, ale doufám, že se ještě na nějakém srazu potkáme, je to fakt třida.

Nedávno jsem si do Suchara rýpl, když se podepsal ohledně hlasování o srazu jako „Skilla“ aby tam lidé nedávali přezdívky, pod kterými si je nepamatuji. A vida, asi se mu fakt tak říkalo. Né, byl dobrej, to jo. Napsal jsem mu báseň do školy o… no o škole. Sliboval, že přijede. Moc tomu nevěřím, bylo by to snad poprvý nebo podruhý. Tak uvidíme. (na fotce vlevo)

39. Dupo
Sice jsme ho neznali osobně, o to bylo pro nej těžší se do gildy dostat. Měl skvělýho šamana ve full equipu, bohužel prodělal autonehodu a byl nějakou dobu v nemocnici a mezitím mu na jeho herním účtu hackoval nějaký „kamarád“ :/ Takze tímto jsme o Dupa přišli, každopádně říkal mi, ze expí něco nové, takze třeba ho ještě uvidíme.

Dupo bydlel nějakou dobu v Praze, jednou jsme se viděli a solidně popili, no už je to nějakých pět let. Zase se přestěhoval na Slovensko a už jsem o něm nikdy neslyšel.

40. Drak
Další z lidí, co s námi hráli už od TBC, Drak vystřídal hafo postav, ale všechny jeho postavy měly jednu věc společnou: Dycky za ně hrál super člověk se smyslem pro humor, co kdykoliv pomohl. Na srazy taky jezdil, i na grilovačce byl, v posledních měsících o něm ale moc zpráv nemám.

Byl na pár srazech, (i na tom úplně prvním) a je to stále ta veselá kopa, podobně jako Kanec, se kterým se často objevuje. Určitě doufám, že ho ještě někdy uvidím, ale vlastně v to moc nevěřím.

40. Bufeťák
Další z lidí, co se starají o fórum, co u nás má postavu. Dřív aspoň zašel nějaké to pve nebo pvp, teď už se ani moc neloguje, jinak s tímhle člověkem mám dost společných názorů i pohledů na různé věci.

Na srazy nejezdí. Zjistil jsem, že na stejnou spoustu věcí máme i odlišné názory, zvláště co kdo sdílí na FB, ale to je v pořádku, názorová diverzita je důležitá. Myslím, že je v kontaktu s Rasputinem, s nikým jiným ze Sol asi ne. (Buf vlevo, Dio vpravo – fotka stará bezmála osm let)

41.Noto/Socrates
Bez diskuze nejlepší pvp hráč na EQ všech dob. Člověk co si v duelu nahý dával protivníky ve full věcech, člověk co natočil jedno z nejlepších herních videí, co kdy spatřilo světlo světa na EQ, člověk, který si v arénách vyndal sám dva protihráče, ale taky člověk, který přes všechny tyhle úspěchy, slávu, popularitu a převahu dokázal zůstat sám sebou. Když skončil na EQ, páč už tam prostě neměl soupeře, tak šel na AN a všechny tam vypráskal zrovna tak. Myslím, že teď už nehraje nikde, a ani na srazy nejezdí, každopádně rád bych ho ještě někdy viděl.

Noto patří do té skupiny lidí, u kterých mě mrzí, že ač si občas napíšeme, ač se občas snažíme i něco domluvit, většinou zůstane jen u slov, to ani né proto, že by někdo byl slibotechnou, ale prostě to nakonec nedopadne. Neviděl jsem ho roky, a je to škoda. Byl to skvělej hráč a je to skvělej člověk. Snad se ještě někdy setkáme…

42.Chaster
Notův bratranec, který válel za mága stejně jako za roguna. Názorově si byli velmi podobni a spolu tvořili ultimátní dvojici, která rozsévala strach v rukou nepřátel… Nebylo nic lepšího, když jeden měl warlocka, a druhý roguna, vyplenili Orgrimmar, pak relogli oba na frost mágy a zdecimovali Stormwind.

Chastyho jsem viděl na srazu v Brně a pak už asi nikdy. Pokud s Notem a srazem to vypadá velice pofidérně, s Chasterem to asi bude ještě mnohem horší, pravděpodobně ani neví, že nějaké srazy ještě pořádáme.

43. Lyonnez
Nejkomplexnější wow hráč vůbec. Člověk co věděl o pve i pvp nezměrný množství informaci a v obojím vynikal. Přisel na EQ, a udělal si prvního restodruida. Do dvou měsíců ho hrál každý. Na každém realmu vedl gildu, která se zapsala do povědomí lidí, ať už to bylo Reborne na EQ, nebo Crucial na AN. Přesto Lyo není žádný nolifer, ale člověk se kterým se dá luxusně popít, škoda, že když se my dva vidíme na srazech, často už je to v momentě, kdy si nic nepamatuju.

Jirka byl velice schopný hráč a leader, a teď je to velice schopný podnikatel a leader. Člověk, co odjakživa věděl, co chce a šel si za tím. Na srazech se občas ukáže, ale práce je pro něj na prvním místě, tedy pokud se mu to kryje, Sol srazy nejsou prioritou, ale u něj to chápu. Přesto jsem rád, že nám jakž takž zachoval přízeň a v průměru na jednom ze tří se objeví.

44. Kharex
Kharex přisel k nám do gildy jako totální nováček, ale už brzo prokázal, že patří do podobné skupiny jako Lyo nebo Noto, ostatně s oběma byl v aréna týmu, který naprosto dominoval TBC EQ. Na Wotlk se přesunul na ofik a občas napíše na fórko nějaký článek, kde je půlka výrazů z ofiku, kterým absolutně nerozumím. Srazům se úspěšně vyhýbá.

Nikdy jsem ho neviděl jinde než ve hře na TBC. Tedy už to bude deset let.

45.Banished

Další z této zlaté generace, člověk co uměl za všechny chary a to ještě způsobem, kdy dokázal svého soupeře totálně ponížit (nikdy nezapomenu na to, jak zabil Zýho za roguna s dvěma kejtama, přičemž Zý si ani neškrtl) Bohužel Banimu občas „sláva“ stoupala moc do hlavy, a tím si nadělal početné nepřátele. Myslím, že hraje na ofiku.

Lord Awe ho nesnášel, dokonce chtěl pro něj nechat zařídit ban, samozřejmě jsem se mu bohapustě vysmál. Bani byl velice šikovný hráč a ochotný pomoci, ale do srazu se nijak nehrnul, tak to bylo, a tak to i zůstalo – podobně jako s Kharexem, nikdy jsme se tváří v tvář nesetkali.

46. Kristin
Kámoš Baniho, podobně založený hráč jako on, navíc skromnější, plus měl v sobě něco z Myrdina (znám wow jako své boty) a taky Garfa (znám bugy ve wow jako své boty) ještě za časů TBC se přemístil na Anathemu, později na ofik.

Podobně jako Banished – Kristin odešel ze serveru, a více jsem o něm neslyšel.

47. Aert
Priest co uzavírá toto hvězdné trio, za priesta skutečně uměl hrát, a pokecat se s ním taky dalo. Velkej fanoušek hokeje.

Hele Aert byl na jednom brněnským srazu, čímž mě šokoval, protože já málem zapomněl, že existoval, ale on nezapomněl na nás, což bylo moc fajn a velice to oceňuji. Mimochodem to byl jeho první sraz vůbec.

48. Bejk /Heri
Člověk, kterého jsem na wow jeden čas nesnášel snad nejvíc. Díky mně dostal permaban, z čehož jsem mel zlomyslnou dětskou radost (on ne) pak se po půlroce vrátil, načež jsem ho nadšeně reskilloval a čile jsme si vyměňovali nejrůznější urážky na generalu v Duskwoodu. Pak nás to přestalo bavit, a začali jsme se bavit jako normální lidi, pak sem ho vzal do gildy, pak sem ho pozval na sraz, nooo prostě tradiční procedura, která takto proběhla u půlky lidí, co jsou teď v gildě. Bejk už u nás nehraje, hraje na ofiku, ale na srazy jezdí pořád, a tuším, že od září bude bydlet v Praze, což bude bezva.

Já ani nevím, jestli ten Bejk v tý Praze bydlí, a to jsme si ani nic neudělali tentokrát. Na srazy už moc nejezdí, což je taky škoda. Ale nějak nevím, jak ho motivovat… třeba se mu ještě někdy zasteskne. Po wowku jsme spolu hráli i Diablo, to mě bavilo. Nakonec minimálně v té hře se ukázalo, že je to dobrej parťák a i na srazech jsem ho rád vídával.

49. Noztra
Slovák s hodně zajímavým jménem, kamarád Rojka a jeden z lidi co na TBC váleli solidně snad za všechno, sice nebyl tak dobry jako Bani nebo Noto, ale rychle se učil. Na konci TBC odešel na ofik kde šťastně hraje doteď.

Po několika brněnských srazech se po něm slehla zem a myslím, že už ani Rojko ho nevídá. Kurňa, nepamatuju si to jeho jméno, ale myslím, že to bylo něco arabského.

50. Didymos
Taky jsem mu ze začátku nemohl přijít na jméno, ale Didy je jeden z mála, s kým udržuji kontakty i mimo wow a celou tuhle skvadru, velké srazy on většinou vynechává, ale legendární „chatky u Marečka“ jsou něco, co nějaké upocené anonymní masovky s přehledem porazí na hlavu. Jinak jeden ze skutečně kvalitních fekal druidů a neméně dobry hráč Bulánků a Bombermana.

Tady se musím zastavit nad ironií. Didy je až na padesátém místě, ale za těch osm let jsem ho viděl víckrát, než i několik lidí z první desítky. Pivní fesťáky, Jizerky, chalupa u Majdy, výlet do Brna… stále jsme v kontaktu a i Didy patří do protěžované rodičovské skupiny „naše děti“



51. Minibaby/Infect

Schopný mág, bezva kluk, na wotlku po rozdělení frakci si založil vlastní gildu Never Mind, která vévodila alickemu PvE, bohužel se pak dost nevybíravě navážel do naší gildy, a do Apeho nakonec taky, což bylo dost žalostné gesto, takže dostal wipe, o dalším jeho působení nic nevim. Možná hraje ještě na Twinu, každopádně jeho poslední příspěvky mě dost zklamaly.

Popravdě nevím, o čem jsem před osmi lety psal.  Matně si pamatuju tohoto mága, ač jsme se nikdy osobně nesetkali.

52. Ebuj
Další Valmezák, co měl asi osm postav, na všem full profese, full equip… Prostě Ebuj byl takový farmář. Začal s priestem, pokračoval přes Druida, wara, huntera, palacha, druhého druida, pak přesel na Anathemu kde si udělal mága a priesta. Nevím, jestli ještě hraje, ale doufám, že ho ještě někdy uvidím.

Ebuje jsem viděl tak pětkrát, žel od napsání původního článku asi ani jednou. Další z valmezácké party, jehož přítomnost na srazu bych určitě ocenil, ale zase tak blízcí jsme si asi nebyli, abychom mu jako gilda chyběli.

53. Annie/Charón
Kamarád Ebuje a Gyho, dřív hrával za huntera alíka, pak šel do sol za dalšího frost mága, momentálně nehraje vůbec.

Dříve jezdil na srazy s Ebujem, ale jak přestal Ebuj, už ani jeho jsem nikdy neviděl.

54. Corim
Asi nejlepší shaman, kterého jsme kdy měli. Corim brilantně zvládal Resto, Ele i Enha, za vše uměl skvěle, plus byl obětavým společníkem ve všemožném ničení raidů na TBC Pak přešel za Gotrekem a dalšími na Anathemu, nevim, zdali tam ještě hraje.

Byl na jednom sraze v Brně, sympaťák! Zajímalo by mě, kde je mu konec.

55. Harexkal
Největší slovenský kořala co znám!!! (To je pocta) Hrál u nás asi za 3 chary, plus par půjčených, už dávno skončil, ale na srazy jezdi porad a to je důležitý, páč sraz bez Harexe je jako Pijer bez cíga, proste to nejde k sobě.

Titul největšího slovenského kořaly dávno patří Gajdymu, a myslím, že od napsání článku se po něm slehla zem. Nedávno se připomenul na FB, kde mi ryl do televize, kterou nikdy neviděl. Proč, to nevím. Oceňuju, že na srazy v minulosti ze Slovenska jezdil, a zároveň respektuju, že už má „iné priority“ jak sám napsal.

56. Point
Bývalý GuM legendárních polobohů nějakou dobu působil u nás v gildě, po jejich rozpadu. Jeho rogun byl legenda, a Point byl fajn kluk, pak asi skončil s hraním, dlouho jsem o něm neslyšel.

Když se rozpadli Polobozi, chvilku byl u nás, a pak ještě přijel na pár srazů. Od té doby jsem o něm neslyšel.

57. Jack
Další z nekonečné rady bloodelf mágů na TBC s námi hrál docela dlouho, pak se vypařil a na Wotlk už nás nekontaktoval.

Ano, už nás nikdy nekontaktoval, nevím kde je mu konec.

58. Sena
Bratr Jacka, hrál za warlocka, a expil ho asi půlrok. Nosil bezva itemy na agilitu a jiné, Adamovi sebral trinket na AP co mu padal v Zulamanu. Ten zuřil! Sena skončil zhruba ve stejné době jako jeho bratr, sice oba nebyli nějakými wow profíky, ale dalo se s nima kecat, a o to šlo v gildě na prvním místě.

Podobně jako jeho bratr Jack – nic o něm nevím. Pravděpodobně si někde užívá Adamův trinket.

59. Up/Desp
Kdyby vývojáři Blizzardu neudělali wow, udělal by ho Desp. Tenhle člověk je dá se říct kombinaci Garfa a Aperiona, říznutý někým, kdo si fakt z té hry dělá maximální prču. Desp měl attack power mnohem vyšší než kdokoliv jiný, attack speed taky, neubývaly mu životy… Sóloval si bosse… V pvp zabil vše na tři rány… byl to prostě Mr. Incredible. Skončil, protože už ho ta hra přestala bavit, jelikož všechny bugy a ochcávky v té době objevil, a některé z nich dokonce ještě zdokonalil.

Despa jsem dycky chtěl poznat, a nikdy k tomu nedošlo. Takže asi tak.

60. Sempik
Stejně jako Desp, byl i Sempik human war co to krájel hlava nehlava. Jejich dvoučlenné raidy byly legendární. Staré zlaté TBC! Skončil zhruba ve stejné době jako Desp.

Sempik byl takové Despovo dvojče, akolyta, Minidesp… měl s ním lecos společné, třeba to, že jsme se nikdy osobně nesetkali.

61. Mdkfanatic
Kdo hrál na TBC, určitě si pamatuje MDK, který by vyhrál soutěž o nejvíc postav, měl jich asi šestadvacet, všechno osmdesátky… blázen prostě.  Ale za toho palacha byl asi nejznámější, hrál za nej fakt dlouho a na serveru byl výraznou postavou. Dřív s námi chodil na pivo, teď už na něj kontakt nikdo z nás nemá. (na fotce s Raulem ze srazu v Brně)

Jednu dobu s námi chodil fakt často, potom se po něm slehla zem. Nebyl to špatnej kluk, to rozhodně ne, ale strašná Dramaqueen…

62. Mitinka
Mitinku přivedl k wow Kanec, když spolu ještě chodili. Měla wara, později druida, a chodila téměř čistě jen pve… Většinou farmila lolidanky na wara, které když vyfarmila, tak jí je její malý bratr smazal. Každopádně Míti byla fajn holka, na srazech taky párkrát byla, teď pracuje v Praze, ale už se nevídáme.

Mitinka zjistila, že více než Kanec se jí líbí holky, a udělala tlustou čáru za svojí minulostí, do které patřila i tato naše gilda. Už jsem ji nikdy neviděl, ale má poslední velká literární inspirace ji zná osobně. Svět je malej.

63. Olaf
Jeden z těch starších členů gildy, jak věkem, tak dobou kdy do ní přisel, Olaf byl táta Zarroca a strašně fajn chlap, jako téměř jediný z gildy měl fakt dobře vyskillované profese, my na to ze začátku kašlali úplně. Oba pak hráli na Sealu, a pak na nějakém jiném blizzu, asi před půlrokem se „vrátili“ na eq, ale jen velmi dočasně, podle mně porad hrají na tom blizzu.

Olaf byl účastníkem úplně prvního srazu gildy. Na tuto krásnou tradici již bohužel nenavázal a jeho současné osudy mi nejsou známy.

64. Zarroc
Olafův syn a úspěšný kanoista. Stejně jako táta Olaf hrál i synek paladina, akorát narozdíl od otce byl horďák. Veškeré další info je totožné s Olafem.

Jaký otec, takový syn.

65. Satyricon
Satyho přitáhl do gildy Adam, který ho zná hafo dlouho. Saty hrál nejdřív roguna záprdka (rozuměj gnóma) pak přesedlal na huntera a kropil vse živé. Byl to Saty, který zdokonalil naší taktiku zabíjení lidi u meeting stonu tim, že tam přidal dost sadistický prvek, aneb své oběti si portneme sami. Dycky založil raid, naportoval naivní hrouďáky, počkal, až jim skončí 30 vteřinový honorless buff a pak je podřízl jak podsvinčata. Nic netušící horďáci většinou stáli a pokoušeli se o výkřiky do tmy typu: „ne pls“ „omg přestaň“ a podobně – k ničemu jim to nebylo.

Saty na srazy dlouhodobě prcá. A to i přesto, že Natálie, jeho oblíbenkyně, svědomitě jezdí. Fakt tomu nerozumím! Mimo jiné je autorem gildovních stránek : http://sol-guild.blogspot.cz/ Nechápu, že se to ještě samo nesmazalo, ale dají se tam najít fakt perly! Profily členů, nebo ještě další článek o historii gildy. (na fotce s Madcat)

66. Madcat
Další z ikon TBC wowka, která měla talent na to dělat si nepřátele za každým rohem, už jen tím že jsem s ní neustále plenil Stormwind… často to lakonicky kvitovala výrazem „přišlo zboží“ Wowko nehraje dávno, ale na nějaký sraz občas zajde.

Pokud by se pořadí členů dělalo podle jejich účasti na srazu nebo důležitosti v mém životě, Natka by se určitě vešla do TOP 10. Pokud by tam byly jen ženy, asi by se praly s Kari (Akira) o první flek. Jedna z asi tří až čtyř žen, které mohu nazývat kamarádkami, jelikož ač jsem si k nim vybudoval hlubší vazbu, nikdy jsem se do nich nezamiloval, nenapsal sbírku a pak nespálil mosty, což je takový můj modus operandi. Natka je často hnacím motorem pro vytvoření srazu, jelikož napíše něco jako: „Dokud neuděláš sraz, neodepíšu Ti na nic, co napíšeš. A já si s ní píšu rád, chápejte, moc žen mi nerozumí a ještě méně mě chce poslouchat. Ta přezdívka sedí. Je to – a vždycky byla – vážně šílená kočka. Jak jsem zvládnul se do ní nezamilovat, doteď nechápu, ale jsem tomu rád, protože jinak bych už za ní nemohl přijet JAKO ZA KAMARÁDKOU a musel jí sebrat GM práva, žejo… (interní stokrát zopakovaný vtip, ona to pochopí)

67. Pogy
Další frost mág, do gildy jsme ho vzali tuším po nějakém soláckém srazu, kam se dostal díky Zýmu, který zjistil, že od sebe bydlí nedaleko. Pogy postupně přešel na AN, odtamtud pak na ofic.

Pogy byl párkrát na srazu ve Skanzenu, párkrát v Tradici, je to milý chlapík a kliďas, zkusím mu napsat, jestli se nestaví, vždyť čas se krátí!

68. Chrome
Bracha Pogyho, info v podstatě totožné, s tím rozdílem, že Chrome hrál na EQ i na Wotlku, a s Lyem ničili arény. Lyo pak ale přestal, a s ním i Chrome, kde hraje teď, netuším. Chrome začínal myslím s rogunou, a pak se přeorientoval na paladina (Diva) občas vídám jeho char někde v bgčkach, ale asi ho někomu dal, páč na whispy neodpovídá, a Solko leavnul, což by skutečný Chrome hádám neudělal.

Chromeho obdivuju, protože začal na sobě tvrdě makat, a ač to kdysi vypadalo, že z něj bude žok sádla, teď to vypadá, že si k němu jednou Arnie přijde pro autogram. Motivace a Disciplína – a on má obojího dost. Na srazy dříve jezdil s bráchou, ale myslím, že se přestěhoval kamsi na Moravu a tedy vyhlídky na jeho další účast jsou mizivé.

69. Looping
Bratr bývalé slečny našeho Artyho a skvělej zpěvák kapely BLACKTOP (ve které taky hraje Arty) Loop hrál na TBC wara, dodělal 80ku, nabral nějaký věci, a pak se na to vykvajznul, každopádně fajn kluk, dycky ho rad vidím.

Byl jsem dřív na pár koncertech a Looping byl skvělý zpěvák i společník, ale to už je let…

70. Noodles
Sestra bubeníka Artyho kapely a bývalá spolužačka Artyho Mela priesta lvl 50 asi a určitě si s nim užila spousty legrace.

Arty by možná věděl, co s ní je… nebo Kubík… já určitě ne. Byla na prvním srazu. Byl její poslední. Krátce po něm přestala hrát.

71.Musska
Opět bývalý spolužák Artyho a Zýho, ještě ze zakládky, Musska alias Filip hrál rogunu alíka, a přisel až na sklonku TBC, kdy už jsme byli horde gilda, takže se do konceptu moc nehodil a často někde zdechl, když jeho gilďáci dobývali Stormwind a nevšimli si ho. Pokud vím, tak Filip ještě hraje, občas ho potkávám v bg při marných pokusech mě zabít.

Viz text u Noodles – ale Filip občas chodil na menší srazy do Skanzenu. No, asi třikrát byl. Pak jsem ho neviděl ve hře ani v hospodě.

71. Repress
Jeden z těch lepších a známějších human warů, skončil s příchodem wotlku, ale to co dřív psal na fórko to fakt stalo za to, ten člověk dokázal pobavit širokou veřejnost svými posty.

Repress byl myslím z Warlordů, a k nám šel prostě proto, že už neměl svojí gildu. Tuším, že jednou byl na sraze v Brně, víc o něm nevím.

72. Cilit
Mladší brácha Represe, hrál šamana a druida, a celkem válel za oboje, pak se pod nim slehla zem, každopádně dalších zpráv o něm nemám.

Viz Repress. Bráchy jsme sbírali, koukám.

73. Paušál
Jeden z nejlepších šamanů, člověk co dostal několik banů za hacky, ale hrál na EQ fakt dlouho. Hodně neměl rád Cradla a vice versa, každopádně ten důvod jsem vlastně nikdy moc nechápal. Paušál už na EQ nehraje, hraje na Defendru nebo možná uz ani to ne.

Danny je s ním v kontaktu, pokud se nepletu, já ho neviděl roky. (na fotce vlevo s Creasym)

74. Fibin
Alianční paladin a Brňák, v guildchatu málomluvný, ale jinak velmi schopny hráč, na TBC hrál často, na Wotlk už s námi nepřicestoval.

Přesně si ho pamatuju, přesto, že byl na jednom srazu. Je to proto, že hrál gnóma a přitom byl taková korba nařachaná. Tak snad mu to vydrželo.

75. Addis
Další člověk, co měl od každého charu jeden, dobře se naučil za druida a mága hlavně, alespoň co já jsem mohl soudit, nakonec přešel na Anathemu, kde se připojil do Crucialu tuším, a možná tam porad ještě hraje, možná šel na ofik, v kontaktu s ním nejsem.

Viz poslední věta  – v kontaktu s ním nejsem. Na tom se nic nezměnilo.

76. Spark
Podobná historie jako Adis, Spark mel hlavně rogunu, která byla nařachaná a se kterou to krájel hlava nehlava, a pak dalších asi sedm charu. Postupně také přešel na AN, kde myslím, že i ukončil hraní, ale na srazech oficiálních ho občas potkávám.

Nevím, kde je mu konec. Oficiální srazy už nejsou, takže myslím, že nebude ani Spark.

77. ElDiablo
Eldiabla jsme nabrali po prvním MaM sraze- srpen 2007. Hrál za paladina, a jeho největší přínos pro gildu byl ten, že nás seznámil s Gotrekem. Potom už moc nehrál, občas se logl za různé alty, s Wotlkem skončil úplně.

Od Wotlk o něm nevím vůbec nic. Možná Gotrek by věděl, ale s ním už taky nejsem v kontaktu.

78. Raul
Nejlepší hráč na 4? Nevíte? No přeci Raul! Autor plánku do BT, nebo zaručený prodejce Netherdraků, (nově nepotřebujete reputaci!!!)  Člověk, co má vlastní módní kalendář. Dále také tvůrce otázek na ožehavá témata: „Ape mas obřízku?“ a podobně. Raul prostě celý server pojal jako divadlo, kde on sám je jediný herec a všichni ostatní publikum. Každopádně kvůli (častým) banům na EQ šel nakonec na Seal a kde i zůstal a začlenil se do místní komunity, už ho moc nevídám.

Raul chybí. Byl nenahraditelný, žádný druhý takový není. Nemá FB, žádný jiný kontakt na něj taky nemám, a tak nám po něm zůstaly pouze historky. Jako byla ta, když si založil Barush, Ladush, Mirush nebo Lidush a psal lidem na worldu, že je „vlhká a nadržená“ a že pošle video za goldy…. Byl to kanón.

79. Akira
Wowko mi vzalo spoustu casu. To co mi dalo, jsou noví lidi, které jsem poznal. Se spoustou jsem se rád seznámil, se spoustou se vídám doteď, a s některými z nich jsem si vytvořil skutečně pevné přátelství. A pak je tu Akira, slečna co mi rozumí asi nejvíc, a přestože její kariera u nás v gildě nebyla nijak dlouhá (přišla k nám na konci TBC a začátek wotlku) ona je člověk, kterému vděčím v životě za hodně.

Hele tohle furt platí, Kari je držák, a ač moje vztahy se ženami se pohybují od turbulentních, přes dočasné až k neexistujícím, s ní si pořád rozumím, jaká hanba, že je na sedmdesátém devátém místě,(naštěstí v tom nehledejte žádnou chronologii) měla by být aspoň v top pětce! A máma by jí dala hned na první, protože Kari je největší sluníčko, nejoblíbenější člen „naších – jejich dětí“ a Queen of the Jizerky.

Kámoši z bývalého gymplu- nehraje už ani jeden

80. Donfelon/Míra
Míra přisel někdy v dubnu 2008, resp. jsem ho do toho namotal já, jelikož hrál s dalšími dvěma bývalými spolužáky na nějakém niemand serveru. Vyexpil s moji pomoci tauren wara na lvl 59, a přestalo ho to bavit.

Míra občas napíše na FB, nebo se potkáme na srazu gymplu, jednou za čas, prima kluk a jediný přímý spolužák, zbytek byla áčková paralelka.

81. Hrochy
Opět jeden z lidí bývalého gymnázia, Hrochy dotáhl svého warlocka na level cca 45 a pak to taky zabalil.

Myslím, že byl na srazu gymplu po 10 letech…před pár lety. Anebo taky ne. Na FB občas napíše nějakou humornou věc, to zase jo.

82. Dave
Zde to byl pouze level 14 a undead rogun, Dave je fotbalista, nikoliv hráč. Přesvědčit ho jen aby si to nainstaloval, povazuju za úspěch.

Dave dělá ve Spartě v PR sekci už spoustu let. Do Wowka už se nikdy nevrátil, ale mám pocit, že na sraze gymplu byl taky.

83. Ceap
Ceap hrál na ofiku, pak jsem ho zlanařil k nám, dokonce si koupil vipko- mága ve full t4 tenkrát ještě, ale moc často za něj nehrál, myslím, že ještě porad drti ofik, každopádně na EQ uz se neukázal od Wotlku.

Hele Ceap dělá seznam reportéra, takže si občas napíšeme, když se chci vyvztekat nad nějakou kokotinou, co tam někdo z jeho týmu zveřejní, a on mi obsáhle vysvětluje, jak to celé funguje, jaké tam jsou procesy, a jak k tomu dochází, a že ho třeba taky některý věci štvou, ale je ještě moc malej pán. Jako nejvíc to asi zabila fotka z olympiády, na které byla poctivá Naděžda s ruskou vlajkou na ksichtě a pod tím popisek „česká fanynka.“

84. Gerda
Největší naděje této skupiny. Gerda nejenže dotáhl svého wara na 70 a vybavil ho itemy, on dokonce vyexpil i mága, a hrál docela dlouho za nej bgčka. Dokonce i na wotlku se objevil, bohužel nemá už moc čas, a tak toho nechal.

Gerda s námi skutečně pár měsíců strávil, a jednu dobu, když jsem s nimi chodil ještě na kopanou, jsme se i pravidelněji vídávali, poslední roky z toho bohužel sešlo, na vodnici jsem ho chtěl utahat i s Maruškou, (moje bývalá spolužačka, jeho už nyní manželka) ale nějak mi to nevychází.

85. Hiro/Vojta
Vojta hrál s námi od začátku TBC. Dodělal roguna lvl 70, poctivě vyfarmil full t5, a pak bez zaváhání hru odinstaloval, protože podle něj ji tímto dohrál. Šťastný to člověk. Jeho mladší bratři hráli celé TBC, pořád mě lovili a snažili se zabít, a byli moc smutni z toho, že jim to nejde.

Mám pocit, že Vojta je na Floridě, nebo kdesi ve Státech. Do Wow se nevrátil a myslím, že naposledy jsem ho viděl tak před rokem na jednom menším srazu.

86. Urgoth/ Mára
Inteligence ve wow se děli na základní podskupiny. Jsou lidi, co jsou všímaví a vynalézaví, a na většinu věci si přijdou sami. Pak jsou lidi, kteří potřebují tu a tam poradit nebo mírně popostrčit. Pak jsou lidi, co jsou nesamostatní, a potřebují, aby je někdo pořád vodil za ručičku. No a pak není dlouho nikdo, no a PAK je teprve Mára, bo co tenhle člověk předváděl, to mě stály vlasy hrůzou na hlavě. Jeho umění zemřít vždy a všude za jakýchkoliv okolností se stalo legendárním. To, že bral itemy co nebyly na jeho class, to uz raději podrobněji nezmiňuju. Proste Mára hrál cca od července 2007 do prosince 2007 a užili jsme si spoustu srandy s ním.
Koukám, že teda na chudáku Márovi jsem nenechal nit suchou. On totiž neměl žádné zkušenosti s hraním her obecně, tedy WoW pro něj byla terra inkognita. Se spoustou min, škorpiónů a kyselinových jezírek. Byl to dobrej člověk, ale tragickej hráč. Neviděl jsem ho věky.

Lidi od nás z gildy, co se stali Gmkem na Anathemě, nebo naopak lidi co tam měli nějakou funkci a pak šli k nám do gildy ( je jich tolik, že jsem jim taky založil vlastní skupinu )

87. Demonicus
Jednu dobu vlastník projektu, předtím admin Anathemy, GM na Anathemě, helper na fóru, tvůrce armory… tento člověk toho pro projekt udělal tolik jako málokdo, přesto jsme ho poznali ještě jako obyčejného hráče na prvním MaM srazu, kde si ho pro gmkování vyhlédl Qwerts, stejně jako já jsem si ho vybral pro gildu. Demon se v gildě choval stejně jako později ve svých funkcích- nezištně, obětavě, s důrazem na dobro kolektivu. Dělal nám enchanty zadara, tankoval bosse a další pro gildu nezbytné věci, velká škoda pro gildu, že musel odejit, aby se ujal nové role, ale naopak velký přínos pro celý MaM projekt.

Démon dal projektu snad nejvíc. Jako hráč, jako GM, jako Admin, a na nějakou dobu i jako majitel… Smekám před ním, a nezaslouží si nic jiného než respekt a obdiv. Ač to nemá daleko, ač má synka a náročnou práci, snaží se přijet, pokud to jen trochu jde, tak doufám, že ho uvidíme i za týden.

88. Qwerts
Hráč, který „stvořil“ Seal a udělal z něj bezkonkurenční free server v Čechách, co se funkčnosti týkalo. Škoda, že mu tam nikdy nehrálo tolik lidí, i přes tuhle snahu. Byl dvakrát adminem Anathemy, ale také členem naší gildy, kde měl pár charů a občas se logoval na plenění SW. Legendární je hláška: Heeej, dal jsem 4 a ani se neotočili! Načež v generalu: Je tu gm? Zabíjí nás neviditelny protivník. Qwertsi? No? Zapni si visibility ty pako. Ajo kurva! Jinak s Q se vídáme často ve Skanzenu, nebo u nás na vodnici a tak, je to prima klacík a vděčím mu za dost.

Zdravotní bratr se odstěhoval na Moravu, oženil, má syna a myslím, že čekají druhý dítě. Má sympatickou ženu, párkrát jsem jí viděl. Snažím se ho na něco nalákat, aby přijel, ale jde to ztuha. Nemohu říci, že by se na nás úplně vysral, ale za poslední roky zvládne tak jeden sraz z pěti. Nicméně vzhledem k tomu co jsem napsal, to i chápu. Nemůže měnit směny v nemocnici, a s tím to tak nějak stojí a padá, bo my mu ty srazový termíny do těch směn většinou tak nějak nechtěně narvem.

89. Esaras
Šedá eminence každého serveru, nikdo nezapomene na legendární Eseho rozhovor se Sedem, kdy Sed byl na prášky z toho, jak si někdo může sundat mute, a mávat na něj, když není vidět. Esarase, jenž je mimochodem starší bratr Qwertse, jsem poprvé potkal při mem úplně prvním přihlášení na projekt MaM, kdy byl ještě GM a vracel mi levely. Esaras později příležitostně programoval pro MaM a občas hrával jak na AN tak i EQ, každopádně do Skanzu a jiných podniků s námi chodí často, proto ho beru jako člena naší interní pražské skvadry.

Esaras je softwarový architekt a občas spolu hrajeme pinčes. Je to taky spolehlivý člověk, co velice rychle odpovídá na zprávy a je s ním radost komunikovat. Když si vzpomenu, že mě „nabíral“ na tehdejší MaM, a teď už se známe 11 let, a jsem rád, že jsme stále v kontaktu.

90. Doom/Katcha
Další z adminů Anathemy, který po složení funkce hrál asi dva měsíce u nás v gildě, jelikož prý potřeboval fajn kolektiv lidí, co se znají, a už nechtěl nic řešit. Každopádně Doom už zase nehraje, takže předpokládám, že si nasel lepší zábavu a přeju mu to, wowko je stejně jen časožrout na kterém jediná dobra věc jsou ti lidi tam.

Dominika jsem moc chtěl na tomhle srazu, ale bohužel mu to nevyjde kvůli práci. Myslím, že byl na jednom nebo dvou srazech v Brně. Super chlapík to je, ač jsme spolu nikdy přímo nehráli, ale potkávali jsme se často na oficiálních srazech a dost jsem si ho oblíbil.

91. Shia
Po rozpadu jeho polobohů hrál tento legendární hunter chvíli u nás, pak na nej přišlo vábení Anathemy, kam odešel a po nějaké době se i stal gmkem. Moc rád jsem ho po dlouhé době zase potkal na srazu v Bratislavě.

Mám pocit, že Shia byl rovněž na jednom ze Sol srazů v Brně, protože je to Slovák a nemá to daleko do toho Brna.  Před pár dny přidal do Sol skupiny jednu nostalgickou fotku, ač mám pocit, že už nikde nehraje, o dění se stále zajímá.

92. Bamios
Člověk, který Anathemu pozvedl nebývale vysoko a po jeho odchodu nastal aspoň dle mého názoru kolosální úpadek. Bami měl u nás wara a občas zašel pár bgček, ale stejně jako Esarase, jeho spíš vnímám jako člena gildy kvůli srazům než kvůli online aktivitě, která nebyla z jeho strany moc valná, což úplně chápu, když si vezmu, kolik hodin věnoval práci na Anathemě.

Bami s námi jednu dobu chodil pít vážně poměrně často, potom se po něm slehla zem, roky jsem o něm neslyšel, ani nevím, jestli je pořád v Praze. Popravdě bych byl velice překvapen, kdybych jej ještě někdy viděl.

93. Gloon
Jeden z původních členů starého Solka, sice patří spíše do Zákupáků, o kterých ještě bude řeč, Gloon však už na TBC odešel na Anathemu za Gotrekem a později tam získal i GM post. Sám nevím, jestli GM ještě dělá, spíš bych řekl že uz ne, a na srazy uz taky moc nejezdí, přestože říkal, že bude makat v Praze, takže snad vyhlídky na nějaký pivko budou veselejší.

Gloona (stejně jako ostatní Zákupáky) jsem neviděl roky. Je dokonce dost dobře možné, že ač jsem zde naivně napsal „vyhlídky na pivo budou veselejší“ tak spíš než veselejší byly „žádné“ Na tento sraz by měl ale dorazit, protože jsme jej organizovali hlavně za účelem toho, abychom viděli Zákupáky – stavební kameny původní gildy.

94. Nicoliatko/Dove
Nicol hrála u nás na EQ za huntressku alíka, pak se gilda přeorientovala na hordu, tak později odešla stejně jako spousta dalších na Anathemu, kde založili druhé Solko pod vedením Gotreho. Nikol časem získala gm účet, a díky své pracovitosti a svědomitosti věřím, že funkci vykonávala dobře. Kvůli práci později skončila s wowkem, dřív jsme ji vídali často, nyní jsem ji nevidel od srazu v Bratislavě.

Brněnské srazy ano, pražské srazy nééé. Ale u těch v Brně mi pomáhá s organizací, a pořád je to ta milá veselá holka, co by se pro kolektiv rozdala.


95. Peťule
Dlouho dlouho jsem jí moc nemusel, ona mně taky ne, pak se to nějak zlomilo a myslím, že spolu vycházíme dobře. Péťa u nás hrála za priesta, na Wotlk uz se logovala minimálně, a když sem ze vzteku nad únikem informací jednou kickl celou Anathema GM sekci, uz se nelogla vůbec. Velka škoda, že skončila na tom postu, mela potenciál to pozvednout tak jako se to povedlo Demonovi, Bamimu, nebo Qwertsovi.

Peťa má děcko, a naopak (si myslím, že) nemá důvod více na srazy jezdit. Roky jsme se neviděli.

96. Azure
Azure se dostal ze sol do gm týmu… vlastně ani nevím jak. Intervencí Peťule asi. Je pravda, že pro server udělal hodně, každopádně některé kroky byly imho dost nepopulární (invitovat sám sebe do cizích gild apod.) a zbytečně si tim nadělal zlou krev. Navíc dost lidí ze současné eq sol si znepřátelil, on ví čím.

Azure byl takový roztomilý budulínek, vyžraný pan Koblih, a teď je to vyrýsovaný pan Kulturista. Smekám před ním za disciplínu a motivaci, kterou disponuje – podobně jako Chrome. Už dávno nevím, čím si lidi z eq sol znepřátelil, každopádně asi to muselo být something mighty, protože mám pocit, že už jsem ho potom nikdy neviděl.

97. Lord Aweakner
Co psát k Awemu. Kdybychom ho nepoznali, naše životy by byly prázdné, nudné, šedivé a zbytečné. Nevznikly by balady. Moje paměť by nebyla obohacena o spousty historek s lascivním, erotickým, až pornografickým podtextem. Aweho jsme vzali do gildy jako tenkrát normálního kluka, ovšem pak získal GM post na AN, a to byla maxima culpa. Každopádně Awe je člověk, co dokáže vzbuzovat emoce. To mu nikdo nevezme.

Awe se přestěhoval do Prahy. Říká, že se změnil, a že balady nejsou pravdivý. Názor nechť si nezaujatý čtenář udělá sám. Awe bude na srazu, což možná vyvolá emoce, ale spíš bych řekl, že se nestane vůbec nic, bo Awe už je tak nějak každýmu volnej.

Zákupy squad
Zákupáci… lidi, co s námi začínali na EQ, a pochází všichni z malebného městečka jménem Zákupy nebo z jeho okolí… Je to správná parta ožralů, co při sobě drží a vždycky s nima byla sranda.

98. Zizun
Zizuna si pamatuju ještě ze starého Silvermoonu, takze to je více jak tři roky zpátky. Naživo jsem ho viděl jednou, na srazu v Brně. Už dávno nehraje, ale předtím si to dával za huntera a ještě dříve za roguna.

Mám pocit, že od doby původního článku jsem ho neviděl. A ani neuvidím, protože jako jediný ze Zákupáků nemůže přijet.

99. Drevin
Dostal přezdívku renegade healer, jelikož v začátcích jsme byli ali gilda, a on byl horďák, jeden z prvních, a healoval nás, tenkrát to ještě šlo. Ostatní horďáci polykali slzy vzteku a proklínali ho, což bylo super. Jinak jsem ho taky poznal na srazu v Brně, a doufám, že jsme se neviděli naposledy.

Tenhle kolík byl super. Jak pašíci prskali, když nás léčil horďák, kterého nešlo zabít! Aaach, good old times, snad si na ně příští pátek s Drevinem společně připijeme.

100. Jerseyk
Jediný Zákupák, kterého jsem neviděl naživo, a přitom ho „znám“ nejdéle. Jerseyk s námi začínal na Silvermoonu, podobně jako Zizun, a potom s námi i přesel na EQ. Občas se logne, pravidelně však nehraje.

Jestli on snad nebyl jednou na slavnostech Svijanského piva, kam jezdím taky spoustu let, jinak pro něj platí to stejný, co pro ostatní Zákupáky – neviděl jsem ho roky, ale rád uvidím příští pátek.

101. Afik
Gloonyho kámoš, který to drtil za wara (ali) a mága (horďák) a byl také na srazech asi dvou.

Afik přestal hrát poměrně záhy a už jsem ho neviděl. Jako jediného ze ZSQ ho nemám ani na Facebooku, takže si myslím, že už se neuvidíme – nevím, zdali ví o tom, že se koná sraz.

102. Muot a Poláci
Toto není Zákupák, ale dal jsem ho do této skupiny, jelikož spolu s nimi on a tři další Poláci tvořili jádro celého Solka, hned po přechodu na EQ. Muot uměl perfektně anglicky, což jsem oceňoval zejména já. Jeho hlášky byly rozsekávací. Look! I have woo wings! I believe I can fly! Prostě Muot a jeho tři polští kamarádi, byli tou součástí gildy, na kterou nezapomenete nikdy.

Tito klacíci byli SKVĚLÍ. Přestali bohužel už někdy v půlce TBC a pak už jsem o nich nikdy neslyšel, ale díky vzpomínkám, které na ně máme, budou nesmrtelní.

Bonus na závěr: EPIC FAILZZZZZZ aneb za ty tři roky se s výběrem lidí do gildy i mistr tesař někdy utne!

Spousta lidi nyní určitě přemýšlí nad tím, jestli Awe zde bude podruhé, ale to je přesně to, co oni by čekali, takže smůla klacíci, nic nebude. Navíc jsou tu ještě zajímavější exempláře ke studiu:

103. Terezička
Jak se tam dostal? Hej já nevim, čím dál tím víc nechápu, jak jsem ho mohl nalejt – člověk co leavne proto, že nedostane item, který UŽ MÁ, a potom se zoufale snaží dostat zpátky do gildy, a spamuje různé komunikační programy, aby toho dosáhl. Když mu to nevyjde, tak začne všude psát, že solko už je o ničem, že se to tam strašně změnilo (no šak jasný, když jsme toho joudu vyrazili) a že ten kolektiv už za nic nestojí. Rubbish. Ještě, že už je ten goon pryč. Navíc bugoval bedny! Tak! A teď jsem ho ještě naprášil.

Nedávno mi někdo říkal: Pozdravuje tě Venca. Jakej Venca? Terezička. OMG. On si na mě pamatuje?  Proč? PROČ? Já nechci, aby si na mě pamatoval! Já nechci, aby mě pozdravoval! Já už o něm nechci slyšet, ani ho vidět, lidi jako on nepotřebuju k ničemu. (nalevo s Kancem)

104. Kierin
Nechápu, absolutně nechápu, jak jsem tomuto degenerátovi mohl nabrat alta. Kickl jsem ho už na TBC, celkově byl v gildě tak dva týdny, ale stejně. Mrzký podlézač komukoliv, kdo mu za to dá jakýkoliv profit, leader gildy Militantní Deka, která uz je taky minulosti, a ocas non plus ultra, ještě, že už nehraje.

Tohle byl debílek no. Naštěstí některé hovno prostě spláchnete, a už se neobjeví. A některé jiné je jako Terezička.

105. Naomi
Bratr jedné naší členky co se vydává za holku. Fuj. Feťák a násilník. Dvojité fuj. Na eq už naštěstí neotravuje.
Já jsem u těchto lidí hrozně negativní, co? Ok, uděláme to jinak. Jako resto druid byl Naomi dobrej. To je jediná pozitivní věc, co o něm mohu říct a dále to rozvádět nebudu. Samozřejmě jako pro ostatní z této skupiny postradatelných proklatců platí, že už jsme jej nikdy neviděli.

106. Vysogota
Kámoš Infecta, dokud jsem nezjistil, že to je vyšinutý nervák, tak jsem ho toleroval. Jakmile se neudržel, taky jsem se neudržel a on vyletěl. Taky stará záležitost, dávno na tbc. Byl v gildě chvíli. Tito vzteklí čuníci se většinou odkopou rychle.

Hele nevím, moc už si nevybavuju ani Infecta, natož tohoto rapla. Podle mě ho nikdo ze současného solka ani znát nebude. Jsem jediný, kdo mu věnuje o dvě věty víc, než si zasloužil.

107. Averil!!!
Dámy a pánové, tak toto, TOTO byl ode mne ten nejepikfeilovatější epic fail ze všech. Sice s námi hrála už na starém Silvermoonu, a tajně milovala Adama, a to ještě jsem si myslel, že je normální, jenže ne, ona je všechno jiné, jen né normální. Nevím, jak jsem mohl vzít do gildy čistokrevnou šlápotu, která využívala svoje průměrně vypadající tělo, a lovila na nej sexuálně zoufalé mužské protějšky, pokud měl dotyčný nějakou funkci, tak o to lépe. (Zdravíme do Sokolova) Víte co je nejhorší na Averil? Ne to, že je hloupá. Ale to, že svoji hloupost okázale a velmi teatrálně demonstruje. Pamatuju si, jak vedla plamenný projev o tom, že chce, aby ji gm smazalo herní účet. Tak jsem jí blahosklonně odvětil, ať si ho smaže sama, a neotravuje mě s tím. Ihned jsem se dočkal reakce ve stylu, že jsem omezený despota, co ji despoticky omezuje. Tuhle větu neříkám moc často, jen lidem, co si to skutečně zaslouží, jenže nejsem asi jediný, kdo si myslí, ze Averil je vylízaná nahoře i dole, a dole jen pokud je vlastníkem psa a paštiky. Jinak tato osoba poblbla hlavu (jak, JAK?) i jednomu z bývalých adminů Sealu, který ji dal gm účet, a její gm nick byl Messalina, což byla největší římská prostitutka v historii Říma. To, že byla manželkou císaře Claudia, je jen smutný fakt, který podtrhuje komičnost celé situace. Stejně jako je smutným faktem, že ona si dá gm nick podle té největší coury. Inu, vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

S odstupem osmi let upřímně lituji, že jsem na adresu Averil vykydal takový nestoudný koš verbální špíny a nejnižších vulgarit, protože si to nezaslou  použil tolik slov. Přitom vlastně stačily tři: Teatrální plesnivá píča.

Úplný bonus na závěr:

SKYPHER!
Tento zoufalý homunkulus se do gildy nikdy nedostal, přesto však pro to udělal víc než kdokoliv a víc než maximum, aby byl jedním z nás. Přes běžné pochlebovaní, k nabídkám vyexpit nějakému členu char či nezištně věnovat goldy, vedla jeho zoufalá neukojitelná snaha až k falšování screenů, aby se zavděčil, plus neustálé změny identity a neustále nové a nové pokusy se k nám dostat. Vždycky jsem ho odhalil a byl z toho velmi smutný, ale nikdy jej to neodradilo a srdnatě pokračoval dál v osvícené krusádě stát se členem Sons of Liberty.
Já si ho popravdě moc nevybavuju… k nám se chtělo dostat takových čuníků, a my jich přitom brali tak málo… Určitě byl ve svojí době tématem, a svým způsobem obdivuju jeho vytrvalost, ale šel leda tak do hajzlu, a ne do sol. 😀
—————————————————————————————————————–

Tak jsem to dodělal. Určitě jsem zapomenul na pár lidí – Acherona, Mayu,Slowinku, Tiu, Skyneta – co se mi namátkově vybaví, ale doplňovat je nebudu, protože by měli jenom jeden záznam, a vlastně když jsem si na ně nevzpomenul tenkrát, co bych o nich asi tak psal teď.

Na Sol srazy ale chodí i další lidé, kteří nikdy nebyli členy gildy (nebo až později, než byl napsán původní článek) ve hře nebo na Equilibriu, ale k rozvoji této komunity stejně přispívali a stále přispívají měrou vrchovatou: parta z bývalého AoG – Timura, Fíla, Ruda a Erik se kterými v záležitosti trávím spoustu času, pak třeba můj bývalý spolubydlící a kolega v Cole i v poezii, blízký kamarád a autor technické stránky tohoto webu – Pavel. Nebo na posledním byla moje ségra Anička. Pak občas jezdí i Terka. Džusík. Dio. Goku. Creasy. Danny. Aspik. Karlos. Kriminull. Anežka. Peacemaker. Fredy a další Buřti. Těch jmen je určitě ještě spousta, a i všichni tito lidé patří do Sol.

Tento článek vychází přesně týden před třicátým srazem Sons of Liberty. Vychází zároveň 10 let od prvního srazu gildy ve Skanzenu.  Za 10 let třicet srazů, já řikám dobrý.

Děkuju, že jste součástí této komunity, která už dávno probořila hranice nějaké online hry. Děkuju, že na ty srazy jezdíte a motivujete mě dál k tomu, abych je pořádal.

Děkuju, že jméno <Sons of Liberty> pro Vás stále něco znamená.

Váš milující guildmaster,

Papin

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa